StartBøgerSvenska titlarEristik – eller 38 sätt att få rätt
Tilbud

Eristik – eller 38 sätt att få rätt

kr140,00 kr99,00

Eristisk dialektik är konsten att debattera så att man alltid får rätt. I sin bok beskriver Arthur Schopenhauer (1788-1860) 38 tekniker för att vinna en diskussion: elaka, onda, sluga, kränkande, lögnaktiga, manipulerande – men också ytterst effektiva.

På lager

Rabat? Har du Digital adgang Plus – Et halvt år or Digital adgang Plus – Et år så får du 25% rabat.
Log ind hvis du allerede abonnerer.

Varenummer (SKU): 4162 Kategori: Tags: , ,

Beskrivelse

Eristisk dialektik är konsten att debattera så att man alltid får rätt. I sin bok beskriver Arthur Schopenhauer (1788-1860) 38 tekniker för att vinna en diskussion: elaka, onda, sluga, kränkande, lögnaktiga, manipulerande – men också ytterst effektiva. För vem bryr sig om sanningen eller det rätta? Det handlar om att vinna diskussioner och debatter till varje pris – per fas et nefas

Eristik rymmer också en teoretisk del om förhållandet mellan logik och dialektik och om den eviga mystik som omger konsten att få rätt. Den är på en gång en lärd filosofisk avhandling och en humoristisk handbok i det rättshaveri som av naturen utmärker människan: att hon alltid vet bäst.

”Genomtänkta reflektioner angående konsten att argumentera framgångsrikt – eristisk dialektik – borde vara ett självklart inslag i alla filosofi- och retorikkursers grundpensum. Det är tveklöst något som också har sin aktualitet för oss idag.” (Ur Anders Sigrells introduktion).

Om boken

  • Arthur Schopenhauer: “Eristik – eller 38 sätt att få rätt”
  • Översatt av Fredrik Linde, med introduktion av Anders Sigrell.
  • Svenska
  • 88 sidor
  • Kr. 120,-
  • ISBN 978-91-975226-7-0
  • 2:a upplagan, Retorikförlaget 2010.

Yderligere information

Vægt 0.16 kg

Du kunne også være interesseret i...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Læs mere