RetorikMagasinet 46

36,00 kr

Ordinarie nummer 46 – 2010

På lager

Rabatt? Är du medlem i Retorikforlagets venner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Varenummer (SKU): 25046 Kategori:

Beskrivelse

Innehåll i detta nummer:

Ledare:  » Mustaschens kraft


Hanne Roer » Där solen tiger – talande mörker och ljus i Dantes Komedin

Dunkel retorik. Dante har emellanåt setts som en dysterkvist, men var han verkligen det? Hanne Roer tar en titt på den litterära klassikern Den gudomliga komedin för att ta reda på om den verkligen är så komisk som den låter.


Peter Ström-Søeberg » Tabu-argumentet öppnar alla dörrar

Dold retorik. Att avvisa motståndares kritik genom att hänvisa till jantelagen har blivit ett retoriskt knep. Samma konstruktion hittar vi i tabuargumentation, där avsändaren flyttar fokus från det som sägs till att det sägs.


Nis Nicolaisen » Den juridiske spindoktorn – när jurykonsulterna intar rättssalen

Retorisk strategi. Hur långt ska man gå för att vinna en rättegång? I domstolarnas förlovade land USA lämnas inget åt slumpen. Här har externa konsulter och rådgivare en viktig roll att spela och för den åklagade handlar det enbart om att vinna.


Jens E. Kjeldsen » Det är vi eller dom

viellerdomRetorisk kontrast. Krigsretorikens starkaste retoriska grepp är indelningen i vi och dom. Men hur enkelt är det egentligen att göra fienderna till monster och hur gör politiska ledare för att måla fan på väggen? Jens E. Kjeldsen ger oss svaren.

Annons

Brigitte Mral » Kata Dalström på uppviglarstråt

Retorisk kvinnoröst. Brigitte Mral tecknar här ett personporträtt av Kata Dalström. En ­kvinna som med sitt politiska intresse, sitt fria sinne och sin fallenhet för retorik blev en av socialdemokratins mest karismatiska agiatorer som åkte land och rike runt i slutet av 1800-talet.


Talarstolen » l:a maj-tal 1895

Fru Kata Dahlströms tal uppläst å Gärdet af fru A. Ziesnitz i anseende till förhinder för fru Dahlström.Om detta nummer:

  • Antal sidor: 32
  • ISSN: 1403-9052

Yderligere information

Vægt0,175 kg