Kombi: Retorik i skolan / Retorik för lärare

Category: .

Kombierbjudande: Böckerna Retorik i skolan & Retorik för lärare till specialpris

kr299:00

I lager

Artikelnr: 4188 Kategori:

Beskrivning

Om Retorik i skolan:

Retorikundervisningen ska vara ett praktiskt ’verktyg’ för alla stadier och alla ämnen i skolan. Även om boken främst riktar sig till grundskolans åk 4-9, kan den användas också på gymnasiet som en inkörsport till ­arbetet med retorik.

Den är så enkel att använda att man, även om man aldrig tidigare har arbetat med retorik, tillsammans med eleverna kan arbeta sig fram genom boken – samtidigt som man lär sig ha riktigt roligt tillsammans.

I 12 steg går vi igenom ­retorikens grundbegrepp och ­beprövade arbetsmetoder.

12steg FBcoverTill boken hör en hemsida, där du kan ladda ner övningar och arbetsmaterial, samt diskutera både ämne och ­övningar. Läs mer på ­www.retoriki12steg.se

Om Retorik för lärare:

”Vi väljer språk varje dag. Retorik är den vetenskap som finns för att hjälpa oss välja så konstruktivt som möjligt. Därför upplevs retoriken aldrig som en teknik för de som är skickliga. Den upplevs i stället som en naturlig hjälp.”

Retorik för lärare är en grundbok för lärarstuderande, men kan med fördel läsas av alla undervisare som önskar en introduktion till retoriken och dess metoder för pedagogisk förmedling.
Inte minst kapitlen om respons och konstruktiv kritik är tillämpbara i alla undervisningssituationer.

Läs mer om böckerna här:

4166 Omslag Retorik i skolan

Mer information

Vikt0.51 kg

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Kombi: Retorik i skolan / Retorik för lärare”
×