RetorikMagasinet 32

50,00 kr

Ordinarie nummer 32 – 2006

I lager

Rabatt? Är du medlem i Retorikförlagets vänner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Artikelnr: 25032 Kategori:

Beskrivning

Innehåll i detta nummer:

Ledare: Det händer. Just nu.


Adolf Hitler » Krigspropaganda

Retorik i den enögdes tjänst. Onekligen en ovanlig retorikteoretiker. Men icke desto mindre en välbehövd inblick i en propagandists tankar kring kommunikation och påverkan – retorikens helt grundläggande discipliner. Och varför ska inte vi ta vara på den ondes insikter och redskap?


Kjell Dahlin » När varumärket krockar

Retoriska krokben. Reklamkampanjer för miljoner kan kastas i sjön av idiotiska handlingar. Och smarta handlingar kan övertyga mer än generationers traditioner. Kjell Dahlin vill uppmärksamma en översedd retorisk teknik: handlingen.


Christel Titti Tunebing » Bryr sig makt om kön?

stegoGenus i media. Christel Titti Tunebing har sett på medias framställning av fyra nya ministrar i Reinfeldts regering – alla hamnade i blåsväder på grund av obetalda tv-avgifter och svarta löner till barnvakter, men två klarade sig undan. Med berättar- och status-teorier ser vi varför det var kvinnorna som fick gå.

Annons

Mads Højlyng » Att tala är att lyssna – intervju med Wayne Booth

Retorisk gigant. Den 10 oktober 2005 avled den kanske mest kände retorikern i modern tid, Wayne Booth, professor emeritus vid University of Chicago. Till minne av Wayne Booth publicerar RetorikMagasinet här i utdrag en översättning av en av de sista intervjuer han gav. Intervjun gjordes av John Boe för Magasinet ”Writing on the Edge” som publicerade intervjun våren 2005. Introducerad av Mads Højlyng.


Peter Cassirer » Talarstolen: Tobleronetalet

sahlin1Talarstolen; Politisk retorik. Alla talar om det – igen. Men vem kommer ihåg det? Försvarstalet. Tobleronetalet.
 Redan 1995 skrev Peter Cassirer en analys av Mona Sahlins tal – till det danska RetorikMagasinet (det fanns inget svensk då). Med en nyskriven efterskrift publicerar vi därför för första gången på svenska Cassirers analys av Mona Sahlins förvandling från favoriten Mona till hackkycklingen Sahlin.


Om detta nummer:

  • Antal sidor: 32
  • ISSN: 1497-5045

Ytterligare information

Vikt 0,175 kg