Rea!

Eristik – eller 38 sätt att få rätt

Arthur Schopenhauer

119,00 kr

Eristisk dialektik är konsten att debattera så att man alltid får rätt. I sin bok beskriver Arthur Schopenhauer (1788-1860) 38 tekniker för att vinna en diskussion: elaka, onda, sluga, kränkande, lögnaktiga, manipulerande – men också ytterst effektiva.

I lager (kan restnoteras)

Rabatt? Är du medlem i Retorikförlagets vänner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Artikelnr: 4162 Kategori: Etiketter: , ,

Beskrivning

Eristisk dialektik är konsten att debattera så att man alltid får rätt. I sin bok beskriver Arthur Schopenhauer (1788-1860) 38 tekniker för att vinna en diskussion: elaka, onda, sluga, kränkande, lögnaktiga, manipulerande – men också ytterst effektiva. För vem bryr sig om sanningen eller det rätta? Det handlar om att vinna diskussioner och debatter till varje pris – per fas et nefas

Eristik rymmer också en teoretisk del om förhållandet mellan logik och dialektik och om den eviga mystik som omger konsten att få rätt. Den är på en gång en lärd filosofisk avhandling och en humoristisk handbok i det rättshaveri som av naturen utmärker människan: att hon alltid vet bäst.

”Genomtänkta reflektioner angående konsten att argumentera framgångsrikt – eristisk dialektik – borde vara ett självklart inslag i alla filosofi- och retorikkursers grundpensum. Det är tveklöst något som också har sin aktualitet för oss idag.” (Ur Anders Sigrells introduktion).

Om boken

  • Arthur Schopenhauer: “Eristik – eller 38 sätt att få rätt”
  • Översatt av Fredrik Linde, med introduktion av Anders Sigrell.
  • Svenska
  • 88 sidor
  • Kr. 149:- 119:-
  • ISBN 978-91-975226-7-0
  • 3:a upplagan, Retorikförlaget 2024.

Ytterligare information

Vikt 0,16 kg