RetorikMagasinet 53

60,00 kr

Ordinarie nummer 53

I lager

Rabatt? Är du medlem i Retorikförlagets vänner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Artikelnr: 25053 Kategori:

Beskrivning

Innehåll i detta nummer:

Ledare:  » Lögnens tyngd

Emelie Bröms » Den välklädde mannen och den avklädda kvinnan

De – inte alltid överdrivet subtila – sexuella anspelningarna är legio i American Apparels annonser.En provocerande, könsstereotyp reklam vann priset som “Årets sexist 2013”. Var målet att provocera eller sälja – eller att sälja genom att provocera? Emelie Bröms tittar närmare på könens roller i reklamens bilder – och ser kanske en viss förtröstan i annars tröstlösa schabloner.


Mark Herron » Politiska kamp(anj)sånger

Väljer politiska aspiranter rätt låt för sin kampanj samlar musiken röster, ­skapar positiva associationer – och kanske även underminerar motkandidaten på ett humoristiskt sätt. Politiker räds inte musik och oavsett om låten är ett hemmabygge eller ett smart lån från populärmusiken kan tonerna sätta sinnen i rörelse.


Karin Beronius & Lena Nilsson » Visst ska man undervisa i retorik i grund­skolan

53 skola1Under sommaren utkommer boken ”Praktisk retorik för skolans åk 4-9”. Vi vill att retorikundervisningen ska vara ett praktiskt ”verktyg” för alla stadier och alla ämnen. Även om boken främst riktar sig till grundskolan, kan den användas också på gymnasiet som en inkörsport till arbetet med retorik. Den är så enkel att använda att man, även om man aldrig tidigare har arbetat med retorik, tillsammans med eleverna kan arbeta sig fram genom boken – och samtidigt som man lär sig ha riktigt roligt tillsammans.


Lisa Storm Villadsen » Officiella ursäkter helar såren

ursaktOfficiell ursäktsretorik handlar om att erkänna skuld – inte om att undvika den. Det är en egen genre som genom -­hyllning och klander påminner oss om våra gemensamma värden.

Annons

Hanne Roer » Goebbels slutgiltiga lösning

Joseph Goebbels ”Wollt ihr den totalen Krieg?” är ett av världs­historiens mest förfärande tal. Det är engagerande, väldisponerat och iscensatt av en av de mest talangfulla propagandisterna genom tiderna. Och den representerar en så cynisk och sjuk människosyn att man får svårt att andas även i dag.


Om detta nummer:

  • Antal sidor: 32
  • ISSN: 1403-9052

 

Ytterligare information

Vikt 0,12 kg