RetorikMagasinet 24

50,00 kr

Ordinarie nummer 24 – 2004

I lager

Rabatt? Är du medlem i Retorikförlagets vänner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Artikelnr: 25024 Kategori:

Beskrivning

Innehåll i detta nummer:

Ledare: Köttproppen


Barbro Wallgren Hemlin » Valrörelsen som inte fanns

Retorisk valresa. Barbro Wallgren Hemlin var i månadsskiftet oktober-november tillsammans ett 20-tal journalister, lärare, jurister och omvärldsanalytiker i New York och Washington för att studera presidentvalet ”live”. Så mycket valrörelse ”live” blev det nu inte, men däremot många intressanta föredrag, ett studiebesök på Fox News och ett på Georgetown University.
I den här artikeln diskuterar hon – med utgångspunkt i sina upplevelser i USA – egendomligheter i det amerikanska valsystemet, Fox News och varför valet gick som det gjorde.


Kristian Wederkinck Olesen » The Governator

Retorisk fars. ”Zank you”, säger mordmaskinen med det låga lixtalet, Arnold Schwarzenegger. Guvernör Arnold Schwarzenegger väl att märka. Det verkar som en dålig film att Hollywoods ledande muskelknutte blivit vald till ett av USA:s högsta ämbeten. Men det är det inte. Det är verklighet.


Jökull Steintorsson » Musikens retorik

Retorisk klang. Vad har övertygande med musik att göra? Inte kan väl musik jämföras med talarkonsten? Jovisst – i denna artikeln ska vi se på likheterna mellan talskrivarens och tonsättarens arbete.

Annons

Peter Ström-Søeberg » “Med vår talang är alla fel rätt”

Retorisk avbön. Skandia har rest sig. Med en skicklig kampanj känner vi nu medlidande och sympati för de anställda i stället för förakt för giriga direktörer. Ett par enkla retoriska grepp gjorde skillnaden.


Jacob Zetterholm » Kennedy på Chappaquiddick

Retoriskt skandaltal. Var Edward Kennedy en otrogen rattfyllerist eller ett offer för en synnerligen hårt drabbad familjs öde? Var han en feg smitare eller en hjälte med mänskliga svagheter? Vi ser närmare på ett klassiskt försvarstal..


Talarstolen: Edward Kennedy

Chappaquiddicktalet, 1969.


Om detta nummer:

  • Antal sidor: 32
  • ISSN: 1497-5045

Ytterligare information

Vikt 0,175 kg