RetorikMagasinet 7

36,00 kr

Ordinarie nummer 7 – 2000

I lager

Rabatt? Är du medlem i Retorikförlagets vänner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Artikelnr: 25007 Kategori:

Beskrivning

Innehåll i detta nummer:

Ledare: Det retoriska hotet

Peter Ström-Søeberg » Att ge ord åt döden

Lyndh2Roskildefestivalen 2000 slutade i katastrof och tragedi. Biskopen i Roskilde tog ansvar för att ge nio unga människors meningslösa död en mening. RetoriMagasinet har talat med Jan Lindhardt om tröst, vanmakt och om behovet av att förstå sorgen


Lars Melin » Älskade, hatade ORD

Har du noll koll på modeorden? Eller låter det klockrent, proaktivt B2B när du pratar? Det är inte bara din Palm V och din nya WAP som avslöjar om du hänger med eller inte. Språket är en ännu tydligare signal för de som ligger i framkanten, eller som bildar spjutspetsen, eller som har ledartröjan, eller…


Lisa Storm Villadsen » Stora amerikanska talare

John F. Kennedy i Vestberlin 1963. (Foto: Polfoto).

RetorikMagasinet har bett Lisa Storm Villadsen att skriva om stora amerikanska talare. Hon har valt att se närmare på tre talare som ändrade historien; John F. Kennedy, Malcolm X och den i Sverige relativt okända Barbara Jordan.

Annons

Brigitte Mral » Retorik på nätet

Wikimedia Commons

Nätretoriken saknar retoriskt tänkande. Webbkonstruktörerna glömmer bort inte bara publiken utan också Internets egna inbyggda löften om snabbhet, enkelhet och dynamik – med tröga och kaotiska sidor utan innehåll och strategi som resultat.


Peter Ström-Søeberg » En livs levande synekdoke

Kurt Johannesson är numera professor emeritus. RetorikMagasinet besökte honom för att prata om retorikens akademiska roll, om dess framtid och dess behov av en egen professur.


Talarstolen: Jan Lindhardt

Lyndh1I Roskilde Domkyrka, 2 juli 2000. Livet är starkare än döden


Om detta nummer:

  • Antal sidor: 32
  • ISSN: 1403-9052

Ytterligare information

Vikt 0,175 kg