Om RetorikMagasinet

RetorikMagasinet #50RetorikMagasinet är ett populärvetenskapligt online-magasin som handlar om det som övertygar i kommunikation – som den enda tidskriften i Sverige. En tidskrift med relevanta vinklar, anvisningar och analyser av politisk, litterär och ­musikalisk retorik.

Läs:

RetorikMagasinet Artikler – redaktionellt material (du behöver Digital tillgång).

Annons

RetorikMagasinet Blogg – gratis online-artiklar.

RetorikMagasinet Talarstolen – gratis artiklar om intressanta tal.

Du kan läsa om redaktionen här – och om hur du själv kan skriva i magasinet här.

I snart 20 år har magasinet lästs av politiker, journalister, präster, informatörer, lärare och andra med intresse för kommunikation och retorik. Kanske för att vi är den enda tidskrift som ­skriver om retorik. Kanske för att vi ser på retoriken från olika håll; från pläderingar i domstolen, över middagssamtalen till medias bilder av 11 september. Eller kanske för att artiklarna skrivs av initierade skribenter med förmåga att förmedla.

dkRMSedan 2017 utkommer RetorikMagasinet enbart i digital form.
Du får digital tillgång här. Lösnummer från arkivet (1999-2017) köper du här på sajten.

 

När andra säger det:

Orden snubblar oftast handlöst ut ur var mans mun. Och kvinnornas läppar rör sig i samma ­riktning. En tidskrift om hur vi träffar varandras alfabetiska zoner är genomgjutet nyttig.
Kjell Ahlinge

Tidskriften RetorikMagasinet har på bara några få år utvecklats till att bli nödvändig läsning för alla som intresserar sig för praktisk kommunikation.
Peter Grönborg, Borås Tidning

Om inte RetorikMagasinet fanns fick man hitta på det.
Christian Kock, retorikprofessor, Köpenhamns Universitet

Kommentera