RetorikMagasinet 41/42

42,00 kr

Ordinarie nummer 41/42 – 2009

I lager

Rabatt? Är du medlem i Retorikförlagets vänner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Artikelnr: 25041 Kategori:

Beskrivning

Innehåll i detta nummer:

Ledare:  » Wonderchild


Eva Ossiansson & Lennart Hast » Vad gör du om bloggarna tycker att ditt företag suger?

viskaFrän retorik på nätet. Talas det om ditt företag på nätet? Är det i så fall din berättelse som sprids bland kunderna eller är det någon annans? Och vad gör du om någon sprider information på nätet som riskerar att skada företaget? Det är dags att vakna upp och inse att det som händer på nätet kan få långtgående konsekvenser.


Kristian Larsson » Gammal hederlig opålitlighet

Försåtlig retorik. Den subjektiva sanningen kan ta absolut form, som när berättandet skapar en egen verklighet. Även i filmens och litteraturens fiktion är fakta viktig för att skapa aha-upplevelser och dramatisk spänning. Kristian Larsson tar oss på en odyssé genom fiktionens opålitlighet.


Lena Lid Andersson » Att skriva som (någon) Annan

Fredsskapande retorik. Annika Savill arbetade som talskrivare åt först Kofi Annan och senare Ban Ki-moon. Lena Lid Andersson har pratat med henne om talskrivning i FN:s tjänst – hur har konsten utvecklat sig sedan svenska Dag Hammarskjölds tid som generalsekreterare?


Johanna Thomassen » Varför vi älskar män som hatar

MansomhatarFascinerande retorik. Hur kunde tre deckare på rekordtid bli bestsäljare i miljonklassen? Svaret finns i textens grepp och dess effekt på läsaren. Speciellt i mysterier som fascinerar och aktiverar läsaren, i melodrama som får oss att medverka i ett krig mellan goda människor och onda män, och i den kriminella karaktären Lisbeth Salander som skapar debatt.

Annons

José Luis Ramírez » Metonymiska metaforer

Retoriska reflexioner. José Luiz Ramírez reder ut begreppen som kanske
 greppar oss mest när vi inte greppar dem. Det handlar om metaforen och
 metonymin – och skillnaden mellan handlingars verktyg och handlingen själv.


Hanne Roer » Demokrati på torget

Gatans retorik. Sedan Berlusconi vann valet i april 2008 har det förts en politisk strid på de italienska piazzorna. Demonstrationer, protestmöten och ett häftigt affischkrig fyller gatubilden i det centrala Rom. Oppositionen kallar det äkta demokrati, regeringen kallar det gatans parlament.


Kai Blomqvist » Sopornas politik

Talarstolen. Kai Blomqvist analyserar här sig själv i talarstolen, som därmed blir både konkret och lokalt förankrad i den svenska organisationspolitiken. Det handlar återigen om sopor, men ytan döljer ett djupare resonemang om politikens möjlighet och retorikens nödvändighet.Om detta nummer:

  • Antal sidor: 40
  • ISSN: 1403-9052

Ytterligare information

Vikt 0,175 kg