RetorikMagasinet 21

50,00 kr

Ordinarie nummer 21 – 2004

I lager

Rabatt? Är du medlem i Retorikförlagets vänner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Artikelnr: 25021 Kategori:

Beskrivning

Innehåll i detta nummer:

Ledare: Retorisk turism


Martin Borgs » Att slåss för ingenting

rm21_Borgs1Retoriskt “vi”. Inom idrotten är “vi” och “dom” alltid närvarande. Från sin ståplats på Råsunda har Martin Borgs sett exempel på propagandans alla klassiska element; exempel som må stöta, men som i propagandans symbolvärld har både kraft och värde. Vilket huliganerna delar med framgångsrika företag såväl som politiska demagoger.


Jens Klaus Hansen » I en helvetes fart

Retorik och krisstyrning. Kan vi hålla kriget utanför dörren och leva i ett tillstånd av evig fred som Immanuel Kant önskade? Historien ger många exempel på krigsorsaker. Men kunde man ha gjort något innan kriget bröt ut och kan man lösa problemen med annat än militära medel? Svaret är krisstyrning, alltså att styra sig ut ur krisen med sikte på att uppfylla de mål man har satt.


Jeppe Jelsbech Knudsen » Där regnbågen slutar

Homoretorisk situation. Kan homosexuella kräva full acceptans och jämlikhet i ett samhälle som de samtidigt distanserar sig ifrån? Och vad krävs för att blåsa liv i en nisch av retoriken som agerar sitt eget begravningstal?

Annons

Erik Winerö » På retorisk upptäcktsfärd i Bibeln

Retorik i böckernas bok. Erik Winerö visar i denna artikeln hur retoriska val – gjorda för 2000 år sedan – kanske fortfarande påverkar en hel värld.


Bo Renberg » Kejsarnas retorik

Kejsarnas språkdräkt. Hur hänger retoriken ihop med demokratibegreppet och idéen om den aktiva medborgaren? Och behöver verkligen en tyrann språket för att regera? Bo Renberg tar oss med på en djupdykning i retorikens historia.


Om detta nummer:

  • Antal sidor: 32
  • ISSN: 1497-5045

Ytterligare information

Vikt 0,175 kg