RetorikMagasinet 27

34,00 kr

Ordinarie nummer 27 – 2005

I lager

Rabatt? Är du medlem i Retorikförlagets vänner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Artikelnr: 25027 Kategori:

Beskrivning

Innehåll i detta nummer:

Ledare: Ett långt års väntan

Bo Renberg » Mördande presentationer

oh1Retorisk presentation. Vi har alla upplevt det: en föredragshållare som läser ett mördande trist manus direkt från en OH-transparang med mikroskopiskt typsnitt eller en färgsprakande PowerPoint-presentation med förvirrande layout. Kanske har du till och med gjort det själv? Bo Renberg förklarar här varför vi alla trillar i OH-fällan. Och inte minst: hur du undviker att göra samma fel.


Anders Sigrell » Argumentation i vakuum

Recension. Förväntningarna kommer på skam i en ny bok om argumentationsanalys.


Andrijana Z Karlsson » Glad i magen

Retorisk lyssnare. Retorik handlar om att tala. Men en talare behöver någon som lyssnar, och gärna lyssnar aktivt. Och det är kanske också en viktig retorisk disciplin – det visar inte minst barns reaktioner, som oftast kommer direkt från magen.


Sven-Göran Malmgren » Krig & retorik på nordiska

Recension. Två böcker om krig och retorik reser frågan om retorikens naturliga hemvist bland ämnen som statskunskap, litteratur och juridik. Eller kanske är det så att retoriken kan samla dessa kunskaper?


Erik Lindenius » Ethosparadoxen

Vetenskapens retorik. En forskare ska kunna samarbeta och vara osjälvisk – men samtidigt kräver den ekonomiska samhällsutvecklingen ett allt större fokus på individualitet och upphovsrätt. Vetenskapen ska vara allmän – till gagn för det vetenskapliga samhället – men drivs av egenintresse. Vilken roll spelar retoriken i denna paradox?

Annons

Hans Bourghardt » En doft av försvar

scent_of_a_woman_ver2Försvarlig filmretorik. Al Pacino spelade blind överstelöjtnant och retorisk försvarstalare i filmen Scent of a Woman. En något udda försvarare i både ord och framtoning – men en ytterst effektiv sådan. Vad kan filmens fiktion lära oss om retorik och försvar?


Om detta nummer:

  • Antal sidor: 32
  • ISSN: 1403-9052

Ytterligare information

Vikt 0,175 kg