RetorikMagasinet 39/40

42,00 kr

Ordinarie nummer 39/40 – 2008

I lager

Rabatt? Är du medlem i Retorikförlagets vänner så får du 25% rabatt.
Logga in om du redan är god.

Artikelnr: 25039 Kategori:

Beskrivning

Innehåll i detta nummer:

Ledare: Störst är förloraren

Agnete Sylvest Jensen » Som ett virus

rm43 NeuronerRetorisk spridning. Virala marketingkampanjer förbinds ofta med roliga filmklipp eller reklamfilmer men om avsändaren har en begränsad målgrupp kan det lika ofta betala sig att lägga vikt på att informera framför att underhålla. Det handlar mer om att skapa ett värde hos mottagaren med en viral kampanj och att få mottagaren att känna sig utvald hellre än som ett offer för ett spam.


Jenny Forsberg » Texten behöver inte vara bra från början

Retorisk skrivprocess. Har du svårt att komma igång att skriva? Har du många idéer men vet inte hur du ska strukturera? Samlar du information utan att veta vad det ska bli i slutändan?


Pernille Harsting » Lögn och retorik i antiken

Får talaren ljuga? Pernille Harsting har sett närmare på lögn och retorik i ett historisk perspektiv. Vad säger Aristoteles, Quintilianus, Menander Rhetor och Augustinus om den lögnaktige talaren?

Annons
Retorisk praksis
Retorisk praksis

Retorisk praksis handler om retorik som praktisk udøvelse af sproget. Fordi retorikken handler om frembringelse – ikke kun beskrivelse – af tekster til brug i praksis, er den retoriske argumentationsteori ikke kun deskriptiv, men også normativ... Läs mer...


Kai Blomqvist » Sopornas topik

Smutsig retorik. Vi är ständigt involverade i retoriska handlingar, även om vi inte är medvetna om det. Kai Blomqvist upptäckte sina topiska strategier under läsning av en bok och fick verktyg till at förstå sin egen och myndigheternas sop-argumentation.


Peter Cassirer » Klassisk moderna litteratur

Recension. För den som trodde att behovet av retorisk litteratur i Sverige var mättat innebär två nya volymer ett glädjande beriktigande. Gemensamt har de försöket att förena det klassiskt retoriska med moderna tid.


Cecilia Olsson Jers » Retorik i skola och förskola

Retorikkonferenser. Sällan har en konferens legat så rätt i tiden som ”Retorik i förskola och skola – en väg till medveten kommunikation” som anordnades i Falun i mitten av september. Vi får även en rapport från konferens om ”muntlighetens möjligheter”.


Jens Koed Madsen » Äntligen är han död!

MontyPTalarstolen. Monty Python betyder för många sjuk humor och en enorm intelligens. En humor buren av ironi och galenskap. Gruppens komiska läggning testades när en av gruppens medlemmar – Graham Chapman – dog 1989. John Cleese höll ett minnesvärt tal i Monty Pythons och Chapmans anda.


Talarstolen: Tal vid Graham Chapmans begravning

Talarstolen. John Cleese vid Graham Chapmans begravning, december 1989.Om detta nummer:

  • Antal sidor: 40
  • ISSN: 1403-9052

Ytterligare information

Vikt 0,175 kg